Hägernäs en del av Täby - "staden på landet"

Hägernäs omnämns, vad man vet, första gången som Hegrenes 1549, uppkallat efter de hägrar som häckade vid Stora Värtan. Vid den tiden var det en by med två gårdar - Norrgården och Södergården. Roslagsbanans station Hägernäs invigdes 1917. 

Vår förening BRF Hytten är en del av staden på landet. Här finns närhet till motion och bad i Skavlötens fritidsområde eller möjlighet att ta en promenad till Arninge centrum för en shoppingrunda. De som gillar att odla sina egna grönsaker har möjlighet att söka medlemskap i Gröna Hägerns Odlingsförening. Täby Centrum når man enkelt med pendeltåg eller buss. Vill man göra en tur till Stockholm tar man Roslagsbanan till Östra station som tar ca 20 min.

Festligheter runt midsommar anordnas på Rönninge By för hela familjen, finns på promenadavstånd från oss.

I Hägernäs centrum finns bl.a. Matöppet, Frisör, Guldsmed, Pizzabutik, Sushi & Thaimat, thaimassage, Kemtvätt, Veterinär och Restaurang.

I närheten finns flera förskolor och familjedaghem bl. a. Hägernässkolan med upp till femte klass och Futuraskolan Bergtorp som har från sjätte till nionde klass. I Hägernässkolan finns också en bilioteksfilial.