Utelåst?

Om du blivit utelåst - kontakta en auktoriserad lås-smed!

Kontakta i första hand Täby Danderyd Lås. Om Täby Danderyd Lås inte går att nå så kan man t.ex. försöka med  Gerts Lås i Sollentuna och tala om att det är ett Iloq-lås det gäller - så låset blir hanterat på rätt sätt.

Bäst och billigast är förstås att ge extranycklar till en kompis eller en granne – då slipper man kostnader för låssmed.

Att vi inte längre använder huvudnyckel beror på att det är svårt att veta vilka som ska ha tillgång till en lägenhet eller ej, styrelsen har ingen möjlighet att kontrollera det och kan därmed inte ta det ansvaret. Vi vill ju absolut inte ta ett felaktigt beslut och öppna för någon som kanske inte längre av olika anledningar ska ha tillgång till lägenheten.

Det är fler utmaningar med huvudnyckel - t.ex. gäller inte medlemmars hemförsäkring utan föreningen skulle bli ansvarig om det händer något - vi vill inte ta den risken, styrelsen anser att det är fel sätt att använda föreningens pengar på. SBC & Bostadsrätterna anser att huvudnyckel är föråldrat och råder de som fortfarande har ett sådant system att låta förstöra huvudnycklarna.

Dessutom är administrationen kring att använda huvudnyckel omfattande - vi måste ha skriftligt godkännande och det är omständligt och tar alldeles för lång tid för styrelsen att hantera.

Har man tappat en nyckel - kontakta Täby Danderyd Lås och tala om vilken nyckel det gäller - så kan de se till att nyckeln inte längre går att använda!

 

Vill man beställa extra nycklar så vänder man sig till Fastighetsägarna Service AB som lägger beställning till Täby Danderyd Lås.

 

Täby Danderyd Lås

Gert Lås i Sollentuna

Fastighetsägarna Service AB