Vi behöver engagerade medlemmar!

Vill du bidra i arbetet kring föreningen?  Hör av dig till valberedningen eller till brfhytten2@gmail.com så kan vi ses en stund och prata om förutsättningarna.

Styrelsen i Brf Hytten

för närvarande är vi 6 personer i styrelsen, 5 ledamöter och 1 suppleant. Till höstens stämma vill vi föreslå att vi ska bli 7 ledamöter och 0 suppleanter (detta kommer stämman att besluta om) – vi önskar denna förändring för att alla i styrelsen ska ha samma ansvar och samma möjligheter att påverka. Suppleanter har oftast ingen rösträtt och heller inget ansvar för styrelsens arbete. Vi tror att det blir bättre och mer genomlysta beslut om alla har samma förutsättningar. Att vi vill vara ojämnt antal ledamöter är för att minimera tillfällen när ordförande behöver använda utslagsröst.

Styrelsens önskelista på kompetenser

Vi skulle behöva någon med byggtekniska kunskaper och någon med ekonomisk kompetens, juridik är alltid användbart och kommunikation/information behövs också.

Med detta sagt så tror vi att viktigast av allt är att man är engagerad och intresserad av att lära sig nya saker och att arbeta för föreningens bästa (vilket inte alltid överensstämmer med ens egna önskemål).

Man behöver inte ha några förkunskaper i styrelsearbete – det finns många kurser att ta online hos Bostadsrätterna och vi hjälps åt i gänget. Räkna med att styrelsearbete tar minst 3 timmar i veckan i anspråk plus 1 styrelsemöte varje månad utom i juli.

Vi tror att vi kommer behöva 2 nya ledamöter – detta kan ändras och är även beroende av stämmans beslut angående antal ledamöter.

Valberedningen är också ett viktigt arbete – vi kommer troligen behöva 1 ny valberedare.

Revisorer – Förutom den externa auktoriserade revisorn har vi 1 föreningsvald revisor 1 revisorssuppleant. Vi känner inte till att vi behöver någon ny revisor till hösten.

Sist men inte minst

för alla dessa roller gäller att man gör detta på sin fritid! Det finns inte någon, vare sig hel- eller deltidsanställd i Brf Hytten – utan alla gör detta utöver sina vanliga jobb eller uppdrag! Därmed hoppas vi att alla förstår att styrelsen inte alltid är tillgänglig!

Hör gärna av er till valberedningen eller till brfhytten2@gmail.com så kan vi ses en stund och prata om förutsättningarna.

Mvh Styrelsen